Dutch Valve Service heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Elke industrie heeft zijn eigen proces met betrekking tot productie. Hierin is het ene proces beter dan het andere. Bovendien willen fabrieken en bedrijven graag allemaal de perfecte productiestroom hebben, want zo blijven klanten tevreden. Bedrijven en fabrieken kunnen dit bereiken met industriële automatisering. Dit houdt in dat de productieprocessen worden geautomatiseerd. Jammer genoeg is het automatiseren niet zo simpel, want het gaat hand in hand met de behoefte aan technische vakmensen met kennis van processen en besturingstechnieken. Deze vakmensen zijn nodig om het proces strak te houden.  

Door automatisering wordt het werk dat voorafgaand door een mens werd uitgevoerd nu gedaan door een software of machine. Dit resulteert in een efficiënter productieproces, waardoor producten sneller én in hogere aantallen geproduceerd kunnen worden. Ook kan de kwaliteit van een product hoger zijn doordat de productie is geregeld door een software of machine. De processen en machines hebben hulp nodig met aansturen, beheren en controleren. Hier zijn enkele systemen voor, waaronder RPA en PLC. Deze worden hieronder toegelicht. 

 

Systemen voor het waarborgen van automatisering

  1. Robotisering

Robotisering, oftewel RPA, is het plaatsen van robots in het productieproces. Zo kun je bijvoorbeeld een robot implementeren om het proces efficiënter te maken. Daarnaast kan RPA gebruikt worden bij de gevaarlijke stappen in een productieproces. Dit resulteert in minder of geen ongelukken op de werkplaats. 

Daarentegen zijn er ook nadelen bij het gebruiken van RPA. Het kan ervoor zorgen dat de werkloosheid stijgt doordat de robotisering bepaalde stappen van het proces overneemt van een mens. Je hebt namelijk niet veel aan Bart als zijn taken zijn overgenomen door een efficiënte robot. Daarnaast kan het implementeren van robotisering een uitdaging zijn. RPA is nog aan het groeien, waardoor de kennis gelimiteerd is. Er is dus een mogelijkheid dat het niet verloopt zoals je zou willen.

 

  1. Programmable logic controller

Een programmable logic controller, oftewel PLC, is een digitale computer die de elektromechanische processen in fabrieken automatiseert. Het programma wordt gemaakt op een normale computer, zo kun je de PLC programmeren zoals jij wilt. Dit wordt dan met een kabel overgeplaatst naar de PLC. Het programma wordt bewaard in een memory storage, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het verwijderd wordt als de elektriciteit uit gaat of als er dergelijke ongelukken plaatsvinden. Bovendien is de PLC speciaal ontworpen met een mini processor om bestand te zijn tegen hoge en lage temperatuur. Tenslotte kan het goed tegen vocht en stof. 

 

Meer weten over DVS?

Ben jij meer te weten gekomen over industriële automatisering? Wat goed. Bij Dutch Valve Services zijn wij gespecialiseerd op het gebied van appendagerevisie. Wij zijn klantgericht, hebben een hoog serviceniveau en zijn flexibel. Meer over ons weten? Neem gerust contact met ons op.