Dutch Valve Service heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Een appendage wordt in de technische sector gebruikt. Het is gaat om een onderdeel van een machine of installatie. Vaak kun je dit onderdeel los maken van het geheel. Hierdoor kun je een appendage gemakkelijk vervangen, repareren, of onderhouden. Tenslotte is een appendage een integrale deel van een machine of installatie, dus is het verstandig om deze in topconditie te houden met behulp van onderhoud. Ook zorgt dit voor beter werkend geheel!

Waar dient dit onderdeel voor?

Appendages hebben vele functies. Deze functies zijn afhankelijk van het aangesloten systeem. Eén van deze functies is afsluiten. Dit kan gebruikt worden in een stoom- of watersysteem. Een ander functie is veiligheid. Zulke appendages kunnen ervoor zorgen dat de druk in een systeem wordt verminderd. Ook kunnen beveiligingen ervoor zorgen dat stroom zich niet terugkeert. De derde functie is meten. Deze functie valt goed met degene hiervoor, want zo kun je meten of de druk te hoog is. Ook kun je de temperatuur of stroomsnelheid meten. De laatste functie is regelen. Ook dit valt goed met de functie die hiervoor werd genoemd. Een appendage met deze functie zorgt ervoor dat het systeem veranderd als het niet meer goed verloopt. 

Het gebruiken van een appendage

Appendages komen in vele vormen voor. Zo heb je bijvoorbeeld kleppen en afsluiters, maar ook kranen en ventielen. Deze vier categorieën hebben meerdere subcategorieën. Zo heb je dus vogelkleppen, ventilatiekleppen en meer. Daarnaast heb je qua ventielen membraanventielen en drukregelventielen. Er zijn nog veel meer type appendages, maar het zou té lang duren om ze allemaal op te noemen, dus dat zullen we niet doen.

Appendages worden gehanteerd in woningen en panden, maar ook in industrieën. Zo maken bijvoorbeeld boorplatformen, fabrieken, procesbedrijven, en centrales gebruik van diverse appendages. Voor deze industrieën is het belangrijk dat alles goed loopt, want dit voorkomt ongelukken en het verlies van winst. Een procesbedrijf kan immers niet werken als een procesmachine niet werkt door een verouderd appendage. Ook is het gevaarlijk voor een woning of pand als een appendage niet goed werkt. Zo kan een afsluiting bij een gasleiding, als de appendage niet goed sluit, ervoor zorgen dat er gas ontsnapt. Dit kan leiden tot grote gevolgen.

Het fitten van appendages

Het plaatsen van appendages wordt gedaan door fitters, maar ook andere specialisten kunnen worden ingezet. Dit gebeurt alleen bij specialistische appendages. Het fitten van een appendage moet nauwkeurig worden aangebracht. Het zal dus een tijdje duren. Bovendien wordt het fitten van een appendage regelmatig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het goed zit.  

Dutch Valve Service heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing. Heb je hulp nodig bij het onderhouden of plaatsen van appendages of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan zeker contact op met ons!