Dutch Valve Service heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Veilig werken in de techniek is van groot belang. Dat snappen wij bij DVS maar al te goed. Zo staat veiligheid bij DVS voorop. Om deze reden verwachten wij van al onze werkers dat veilig werken altijd prioriteit heeft. Een goede samenwerking met collega’s is daarbij ook essentieel. 

 

Waarom veilig werken in de techniek zo belangrijk is

Veilig werken voorkomt wel duizenden ongelukken per dag over de hele wereld. Door te zorgen dat onze werkers en klanten zo veilig mogelijk te werk gaan, worden ongelukken voorkomen. Maar hoe doen we dat precies en waar moet jij op letten? 

Door middel van strategische arbeidsomstandigheden wordt de optimale veiligheid op de werkvloer bereikt. Gezondheidsproblemen worden met deze arbeidsomstandigheden ook voorkomen. Wil jij meer weten over veilig werken in de technische industrie? Lees vooral verder. 

 

Kennis staat op nummer één

Een veilig werkvloer krijg je niet zomaar, hier heb je kennis voor nodig. Stel jezelf de volgende vragen. Wat zijn de risico’s van XYZ? Welke maatregelen neem je als XYZ gebeurt? Met deze twee vragen, en potentiële deelvragen, kun je een goede strategie ontwerpen voor als er een ongeluk voordoet op de werkvloer. Daarbij zul je ook vragen moeten stellen over je werknemers. Bijvoorbeeld: hoe gedraagt een werknemer zich met een ander? Zijn er conflicten tussen collega’s of zijn ze goede teamspelers? 

Daarnaast helpt het ook om geld te investeren in Research and Development. Heel letterlijk vertaald betekend dit onderzoek en ontwikkeling en dit wordt in de industrie R&D genoemd. Door hierin te investeren kunnen bedrijven nieuwe oplossingen vinden voor gevaren op de werkvloer. Zo heeft bijvoorbeeld iemand jaren geleden de helm uitgevonden! En dat is nu een vast onderdeel in de techniek. Kortom, met R&D heb je de kans om een klassieker te ontwerpen.

 

De drie musketiers

Er zijn wetten om werknemers te beschermen tegen ongevallen en dergelijke. De werkgever is immers verantwoordelijk voor zijn of haar werknemers. Hier vallen ook stagiaires, vakantiewerkers en ingehuurde werkers onder. Dit betekent niet dat de werkgever alles doet. Als werknemer zul je je beperkingen (als je die hebt) moeten aangeven. Ben je allergisch voor metalen of kan je niet tegen stof in de lucht? Zijn er bepaalde werkzaamheden waarvan je weet dat je ze niet aankunt? Geef dit dan aan bij je werkgever en die zal voor betere werkzaamheden zorgen, die jij aankan. Het is één voor allen en allen voor één.

 

Veilig werken is voor DVS essentieel

Als het aankomt op veilig werken, is DVS uiterst serieus. Wij hebben bij DVS altijd een chef op de werkplaats. Deze wijst zijn collega’s taken aan waarvan hij weet dat ze het kunnen. Ook heeft deze toezicht op wat er op de werkvloer gebeurt en kan die, zo nodig, ingrijpen als er iets verkeerd gaat. Onze chef heeft dan natuurlijk ook de benodigde certificaten. Bekijk onze diensten of neem contact met ons op. Wie weet kunnen wij wat voor jou betekenen.