Dutch Valve Service heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Onderhoud van appendages en machines is in de technische industrie erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de fabrieksleven van jouw appendages en machines verlengd worden. Je kunt ze door goed onderhoud langer gebruiken waardoor je ook minder vaak een vervanging voor ze zal moeten aanschaffen. Bovendien helpt preventief onderhoud met het optimaliseren van de appendages. Daarnaast kan je met preventief onderhoud grotere problemen voorkomen en storingen verkleinen. Fabrieken met hoge kosten wanneer er een situatie is van een noodgeval of reparaties kunnen het beste voor preventief onderhoud kiezen om deze kosten te verminderen.

 

Inspecties

Onderhoud begint eerst door goed de appendage(s) of machine(s) te inspecteren. Zo komen we er gemakkelijk achter welk deel onderhoud nodig heeft en welke delen het nog niet nodig hebben. Na deze inspectie kunnen we een onderhoudsbeurt inplannen. Voor de appendages die het nodig hebben zal dit gebeuren op korte termijn, zo snel mogelijk dus. Voor de appendages die het onderhoud nog niet nodig hebben zal dit gebeuren op lange termijn. We zullen dan een schatting geven naar wanneer het nodig zal zijn, maar voordat we het onderhoud doen zullen we natuurlijk nog een keer komen voor inspectie. Door alle inspecties en onderhoud voorkomen we samen storingen en schades.

Vermindering stilstanden

Door onderhoud kun je stilstanden van machines verminderen. Inspecties en onderhoud helpen met het detecteren en verkleinen van toekomstige storingen, want onderhoud lost essentieel problemen op voordat het een storing kan worden. Door een ongepland stilstand maken fabrieken per minuut (of zelfs per seconde!) verlies aan geld. Wij willen graag met jou samenwerken om een ongepland stilstand te voorkomen. Zonder stilstanden en minimale storingen blijft de productie hoog, waardoor ook de winstgevendheid naar wens is.

Soorten preventief onderhoud

Er zijn drie soorten preventief onderhoud, waarvan twee het belangrijkst zijn en diegene worden besproken. De twee belangrijke soorten zijn Time-Based Maintenance en Usage-Based Maintenance. Bij een Time-Based Maintenance worden de appendage(s) of machine(s) met het meeste activiteit periodiek onderhouden. Dit kan dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks gebeuren. Door de Time-Based Maintenance blijven jouw appendage(s) of machine(s) in topconditie.

Bij een Usage-Based Maintenance wordt er gekeken naar het dagelijks gebruik van de appendage(s) of machine(s). De meeste appendages en machines hebben een productiecycli van een aantal bedrijfsuren. Dit is hetzelfde geval als bij een auto met zijn kilometers. Als het aantal bedrijfsuren bereikt wordt, dan is de appendage of machine toe aan een onderhoudsbeurt.

Een onderhoudsbeurt via DVS plannen

Is het tijd om jouw appendages eens flink onder handen te nemen? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag om problemen in de toekomst te voorkomen.