Dutch Valve Service heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Op 30 maart is het Girlsday! Girlsday is een initiatief van VHTO om in samenwerking met scholen en bedrijven jonge meiden kennis te laten maken met techniek en ICT. In deze blog gaan we dieper in op de rol van Girlsday in de techniek. Daarbij vertellen we ook waarom het belangrijk is om meisjes te motiveren om te kiezen voor een technische opleiding of baan. Vrouwen in de techniek zijn immers onmisbaar geworden…

Wat houdt Girlsday precies in?

Het doel van Girlsday is om meisjes kennis te laten maken met technische beroepen en hen te laten zien dat techniek interessant en uitdagend kan zijn. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud worden gestimuleerd om te kiezen voor een technische carrière.

Het belang van meer vrouwen in de techniek

Techniek is een sector die nog steeds voornamelijk door mannen wordt gedomineerd. Slechts een klein percentage van de technische beroepen wordt vervuld door vrouwen. Maar waarom? Dat is namelijk echt een gemiste kans… Meer diversiteit in de techniek kan namelijk bijdragen aan innovatie en betere oplossingen. Vrouwen brengen namelijk andere kwaliteiten en eigenschappen mee. Deze kunnen bijdragen aan een betere samenwerking en nieuwe ideeën.

Mannen en vrouwen hebben beide hun kwaliteiten en het combineren van beide is daarom essentieel. Zo ook in de techniek. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de technische sector meer voor mannen is, maar wij kunnen jou vertellen: niks is minder waar!

Hoe Girlsday kan bijdragen aan meer meisjes in de techniek

Girlsday speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van meisjes om te kiezen voor een technische opleiding of baan. Tijdens Girlsday krijgen meisjes de kans om kennis te maken met technische bedrijven en beroepen. Ze kunnen zien welke mogelijkheden er zijn en wat voor werk er wordt gedaan.

Daarbij kunnen ze met vrouwelijke technici praten en vragen stellen over hun werk. Hierdoor kunnen meisjes een beter beeld krijgen van wat een technische baan inhoudt. Maar ook bijvoorbeeld welke vaardigheden en eigenschappen er nodig zijn. Dit kan bijdragen aan het wegnemen van vooroordelen en stereotypen over technische beroepen en vrouwen in de techniek. Hoe fijn is dat?

Het is onwijs belangrijk om meisjes al op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. Hierdoor kunnen ze meer interesse ontwikkelen en zijn ze vaak gemotiveerder om te kiezen voor een technische opleiding of baan. Bovendien kunnen ze hierdoor beter voorbereid zijn op de keuzes die ze later moeten maken in hun studie of carrière. Dit is essentieel.

Girlsday zet zich in voor meiden/vrouwen in de techniek

Girlsday is een evenement dat kan bijdragen aan meer diversiteit en gelijke kansen in de techniek. Vrouwen in de techniek zijn onmisbaar geworden. Het is zelfs zo dat vrouwen kunnen bijdragen aan meer diversiteit en innovatie in de technieksector. Daarom is het zo onwijs belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan de rol van Girlsday en andere initiatieven om meisjes te stimuleren om te kiezen voor een technische carrière.

Meer lezen over vrouwen in de techniek? Lees vooral onze pagina. We hebben hier namelijk het belang van vrouwen in de techniek extra toegelicht. Samen gaan we voor gelijke kansen! Meer over DVS weten? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op.