Dutch Valve Service heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Bij Dutch Valve Service werken wij met verschillende soorten appendages. Deze hebben allemaal een ander manier van onderhoud, reparatie en revisie nodig. Het is belangrijk voor ons, en onze klanten, om de basis van appendages te kennen. In dit artikel zullen wij jou meer vertellen over drie soorten appendages.

 

Alles over de soorten appendages; veiligheden, afsluiters en kranen

In dit artikel zullen wij drie soorten appendages toelichten, namelijk; veiligheden, afsluiters en kranen. Ben jij benieuwd naar deze drie appendages? Lees dan vooral verder.

1. Veiligheden

Dit lijkt vast vanzelfsprekend. Veiligheden zijn appendages die er zijn voor veiligheid, maar wat doen ze precies? Als onderdeel van een machine zorgt een ‘veiligheid’ ervoor dat het systeem soepel loopt. De appendage kan dit zonder behulp van menselijk invloed. De appendage kan de druk verminderen door de overtollige vloeistof uit het systeem te lozen. Als je merkt dat jouw veiligheid niet werkt zoals eerst, dan is deze toe aan onderhoud of reparatie. Zo voorkom je ongelukken. Voor het onderhoud of reparatie is het voor de specialisten belangrijk om te weten wat de functie van jouw veiligheid is, dus vergeet dit niet te vermelden.

2. Plaatafsluiters 

Een plaatafsluiter is wat lastiger dan een veiligheid. Dit soort appendage zorgt ervoor dat een spindel doorschuift. Hierna wordt de doorstroming in een systeem gedoseerd, geregeld of afgesloten. Een plaatafsluiter wordt in veel systemen gebruikt, vooral in watersystemen maar ook in systemen die zand, gips of cement gebruiken. Een plaatafsluiter is niet toepasbaar bij een systeem met stoom. Plaatafsluiters worden ook schuifafsluiters of kleppen genoemd. Ook is roterende klep of spadeklep een veel voorkomend naam.

3. Klepafsluiters

Een klepafsluiter heeft andere functies dan een plaatafsluiter. Een klepafsluiter helpt een vloeistofsysteem met het stoppen, regelen of starten van stroom. De afsluiter kan verwijderd worden uit de stroom of kan deze stop zetten. Hier is de afsluiter ook heel goed in. Het is een expert in het remmen van een stroming. Uiteindelijk kan een klepafsluiter zo worden geïnstalleerd dat het kan sluiten tegen de stroming in of juist met de stroming mee.

4. Kogelkraan  

De laatste appendage is de kogelkraan. Deze komt in vele vormen voor, waardoor het een flexibele appendage is. Zo heb je bijvoorbeeld een kogelkraan die je met de hand bediend, elektrisch bediend of pneumatisch bediend. Pneumatisch betekent dat de kogelkraan wordt bedient door de luchtdruk. De functie van een kogelkraan is dus het regelen van de doorstroming. Door de handgreep is dit appendage makkelijk te bedienen.

Dutch Valve Service is specialist op het gebied van appendagerevisie

Heb jij meer geleerd over verschillende soorten appendages? Super! Wij van DVS zijn specialist op het gebied van appendagerevisie. Wij onderscheiden ons door onze klantgerichtheid, ons hoge serviceniveau maar vooral onze flexibiliteit. Hulp nodig op het gebied van appendages? Wij helpen graag. Bekijk hier onze diensten en neem geheel vrijblijvend contact met ons op.